Microsoft 365

Microsoft 365

Microsoft 365 är verktyget för dig som vill arbeta strukturerat, effektivt, säkert och samtidigt ha oändliga utvecklingsmöjligheter. Även om det främst är e-posten de flesta företag valt att flytta upp i molnet har Microsoft 365 en betydligt större produktarsenal än så.

Med Microsoft 365 får du möjlighet att dela filer och kalendrar med kollegor, kommunicera internt och externt, ringa videosamtal, hantera projekt och mycket mer. Allt samlat i din dator, surfplatta och/eller telefon, online som offline. Du får bland annat programmen Outlook, Teams, Word, Excel och Powerpoint. Du kan använda dem via webben och/eller ladda ner dem lokalt på din dator. Alltid till en fast månadskostnad prissatt av Microsoft (vi lägger alltså inte till någon avgift i licenskostnaden).

Utöver de ovanstående programmen får du en rad andra verktyg som hjälper till att utveckla både ditt företag, din personal och dina produkter eller tjänster.

Nytt från och med 1 februari 2024

Microsoft har meddelat viktiga ändringar i sin prisstruktur som kommer att påverka användare av deras licensmodeller i Sverige. Från och med den 1 februari 2024 kommer en prisökning på 10% att genomföras över hela sortimentet. Denna förändring kommer att beröra alla förnyelser och nya avtal som tecknas från detta datum. Detta sker på grund av att vår valuta i Sverige är ganska svag jämfört med den amerikanska dollarn (USD). Priserna kan justeras två gånger per år och det gäller även nedåt i händelse att kronan stärks mot USD.
Denna förändring bygger vidare på den tidigare prisjustering som Microsoft genomförde den 1 april 2023. Den justeringen resulterade i en ökning med cirka 15% på CSP-licensieringen. För användare med månadslicenser har denna ökning redan trätt i kraft. Men för de med årsavtal kommer denna ökning att börja gälla vid tiden för förnyelse av årsavtalet, dock senast den 1 april 2024.

Hur påverkas ni som kund?

Månadsbundna prenumerationer
Användare som har månadsprenumerationer har redan fått en 15% prisökning som tillämpats löpande sedan den 1 april 2023. Från den 1 februari 2024 kommer dessa prenumerationer även att påverkas av den ytterligare 10% prisökningen.

Årsbundna prenumerationer
Ni som har årsavtal och som förnyade era licenser före den 1 april 2023 kommer märka av prisökningen på 15% vid nästa förnyelse av prenumerationsperioden. Detta kommer att ske före eller senast den 1 april 2024. Efter den 1 februari 2024, kommer dessa avtal även att påverkas av den nya prisökningen på 10% vid nästa förnyelsetillfälle.

Vad behöver ni göra som kund?
Dessa prisjusteringar innebär att både nya och befintliga kunder av Microsofts licenser måste förbereda sig för högre prenumerationskostnader. Ni bör också överväga att förnya sina licenser före prisökningarna för att potentiellt undvika högre kostnader på kort sikt.

Sammanfattningsvis utgör Microsofts prisjusteringar en betydande förändring för användare i Sverige. Det är avgörande att vara medveten om dessa ändringar och planera i enlighet med detta för att säkerställa kontinuerlig tillgång till nödvändiga mjukvarutjänster utan avbrott.

Hör av dig till oss för att se över hur just ni kommer påverkas samt hur vi tillsammans tar fram det bästa alternativet för just er.